Manu, HCS n 22, 04/2007-22.7.2023

Kotikissa Manu, ruskeatabby, syntyi arviolta huhtikuussa 2007. Tarkkaa syntymäaikaa ei ole tiedossa. Manu muutti minun ja Ninjan kaveriksi juhannuksena 2007 arviolta 8 viikkoisena. Se, keneltä hain Manun, sanoi pennun olevan 12-viikkoinen, mutta jälkikäteen selvisi, että eipä poitsu ollutkaan 12-viikkoinen. Nuori luovutusikä tuotti ongelmaa koko Manun eliniän ajan mm. käytöshäiriöinä ja levottomuutena ja siinä, että Manu ei ”puhunut” kissaa. Manu oli arka ja välillä myös aggressiivinen muita lauman kissoja kohtaa. Manulla todettiin lievä munuaisen vajaatoiminta loppukesästä 2020. Myös kilpirauhasen kanssa alkoi olla ongelmaa. Alkuvuonna 2023 Manun muistikin alkoi mennä, samoin kuulo. Heinäkuu 22.pvä oli aika sanoa hyvästit Manulle ja päästää hänet sateenkaarisillalle munuaisten pettäessä.

kuva Tiina Järvinen

Ninja, HCS a 09, 03/2006-12.3.2024

Kotikissa Ninja, sininen valkoisella, syntyi arviolta maaliskuun puolessa välissä 2006. Kuten Manulla, tarkkaa syntymäaika ei ole tiedossa, mutta se on varmaa, että Ninja oli minulle muuttaessa yli 12-viikkoinen. Niin tasapainoinen ja kissaa puhuva kissa kuin olla ja voi. Ninja ei koskaan haastanut riitaa ja väisti riitatilanteet. Ninja oli myös hyvin tiukka täti, antoi ensin varoitusmurinat, lähti pois riitatilanteesta ja ihan viimeisenä tuli tassua täpöllä naamaan, jos ei riitapukari, useimmiten Manu, tajunnut ottaa vinkistä vaaria. Ninja oli pentuna täysi riiviö ja hirveä energiapommi, mutta kastraation jälkeen rauhottui todella paljon ja muuttui elämästä nautiskeleväksi rouvaksi. Elopainokin oli sen mukainen.

Ninja ei koskaan oikein lämmennyt Sirulle, Hempalle tai Freyalle, tuli toki näiden kanssa toimeen, mutta Nuno sai nukkua aina rouvan vieressä. Ninjan hammashoito jäi retuperälle läheltä piti -tilanteen takia. Rouva ei oikein tahtonut millään herätä rauhoituksesta ja istuinkin tuolloin lähes 8 tuntia olohuoneen lattialla Ninja vilttiin käärittynä sylissä ja hieroessa tätä, että pysyy lämpöisenä. Pari kertaa heräsikin horroksesta ja laski allensa ja samantien taju kankaalle uudestaan. Säikähdin niin tuosta tilanteesta, että en enää uskaltanut viedä rouvaa eläinlääkärille ennen kuin vasta viimeiselle reissulle. Ninjalta meni kuulo kesän-syksyn 2023 aikana, mutta että rouvan pää toimi loppuun asti! Kärppänä seurasi lintuja telkkarista, kun laitoin Youtubesta pyörimään lintuvideoita.

kuvat itse ottamia, tanssivan Ninjan kuvan otti Simo Porkola